PRIMARIA ORADEA vrea finantare prin PNRR pentru cresterea eficientei energetice la 16 unitati scolare, 36 de blocuri si doua caldiri publice

[ad_1]

Pentru nu mai puțin de 16 unități școlare, 2 clădiri publice și 36 de blocuri de locuințe din municipiu, Primăria Oradea va depune documentațiile spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în vederea creșterii eficienței energetice.

Consiliul Local a aprobat azi, 7 octombrie, cele 22 de proiecte în valoare de 50,3 milioane euro, aferente acestor obiective, urmând ca luni, echipa Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională să depună documentațiile prin PNRR – Componenta 5 – Valul Renovării.

Unitățile de învățământ pentru care a fost pregătite documentații sunt:    

–       Colegiul Național Emanuil Gojdu (str. Spiru Haret nr. 3-5)

–       Liceul de arte – clădire str. Menumorut 33

–       Liceul de arte – clădire str. Menumorut 33B

–       Liceul Vasile Voiculescu (str. Mareșal A. Averescu)

–       Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși (str. A Cazaban, nr. 48)

–       Colegiul Național Mihai Eminescu (clădire str. Stănișoarei – învățământ primar step by step)

–       Școala Lucreția Suciu

–       Școala Gimnazială nr. 16

–       Școala gimnazială D. Cantemir – clădire D. Cantemir

–       Școala gimnazială D. Cantemir – clădire Sextil Pușcariu

–       Școala gimnazială Ioan Slavici (str. Clujului 193)

–       Școala gimnazială Ion Bogdan cu  Grădinița nr. 14 (str. I. Bogdan 13)

–       Grădinița nr. 14 – str. I. Bogdan 20

–       Grădinița nr. 5  Waldorf (str. Călimănești nr.10)

–       Grădinița nr. 46 (str. Feldioarei 17)

–       Grădinița nr. 55 și Creșa nr. 5 Voinicel.

Alte două clădiri publice care vor fi eficientizate energetic sunt Spitalul Clinic Județean – Staționar III ( Maternitatea) și clădirea Primăriei.

Documentațiile pentru cele 36 de blocuri de locuințe vor fi depuse spre finanțare pe PNRR în conformitate cu strategia de dezvoltare a Municipiului, care prevede ca primele blocuri reabilitate să fie cele de pe B-dul D. Cantemir – Nufărul. Dintre acestea, 19 sunt pe str. D Cantemir, 6 pe str. Nufărului și 11 pe Aleea Salca.

La final, lucrările de eficiență energetică care le vizează vor completa imaginea coridorului Nufărul Cantemir recent reabilitat.

Conform legislației în vigoare, îmbunătăţirea eficienţei energetice este un obiectiv strategic al politicii energetice naţionale, datorită contribuţiei majore pe care o are la realizarea siguranţe alimentării cu energie, dezvoltării durabile şi competitivităţii, la economisirea resurselor energetice primare şi la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

[ad_2]

Source link

Previous post Foarte interesanta viziunea vicepresedintelui CJ Brasov in relatia unitati medicale private-autoritati! BRAVO!
Next post ANOSR: Doar 30% din universitatile publice au reglementat invatamantul mixt