Ciorba taraneasca cu pasari de tara – reteta simpla, gust autentic ca la bunica
Cine nu isi aminteste de ciorba aburinda pregatita de bunica? Gustul bogat si savoarea carnii de pasari de tara fac ca ciorba taraneasca sa fie o reteta de suflet pentru multi dintre noi. Daca vrei sa mananci simplu, gustos si sanatos, invata cum sa pregateste o ciorba taraneasca adevarata, care sa-ti aminteasca de mesele linistite de la tara! Reteta in continuare!
Ingrediente necesare
Pentru inceput, hai sa vedem de ce ai nevoie:
- 1kg carne de pasare de tara (pui de tara, curcan de tara)
- 2-3 morcovi
- 1-2 cepe
- Jumatate de telina
- 2-3 cartofi
- 1 ardei gras
- 2-3 rosii bine coapte sau o lingura de pasta de rosii
- Pastarnac si radacina de patrunjel (cate o bucatica din fiecare)
- Verdeata proaspata: leustean si patrunjel
- Sare, piper, boabe de piper
- O cana mare de bors pentru acrit
Reteta de ciorba de taraneasca, pas cu pas:
- Carnea de pasare de tara are nevoie de mai mult timp la fiert, dar tocmai asta da gustul acela autentic. Pune bucatile de carne intr-o oala mare cu apa rece si adauga un praf de sare si cateva boabe de piper. Lasa totul la foc mic, spumand din cand in cand ca sa ai o supa limpede.
- Dupa ce carnea incepe sa fie frageda (dupa aproximativ o ora, in functie de varsta pasarii), adauga legumele taiate bucati mari. Lasa-le sa fiarba impreuna pana devin moi. Cand le poti taia usor cu lingura, ciorba cu carne de pasare de tara este aproape gata.
- La final, cand toate ingredientele sunt bine patrunse, adauga borsul. Daca nu ai bors, poti folosi putina zeama de lamaie, dar ciorba va fi mult mai gustoasa cu bors. Lasa sa mai dea cateva clocote, apoi adauga rosiile tocate sau pasta de rosii. Daca iti place mai acra, mai poti adauga bors dupa gust. Lasa sa fiarba cateva minute.
- Potriveste gustul de sare si piper.
- Patrunjelul si leusteanul se pun deasupra, chiar la final, dupa ce ai oprit focul.
- Lasa ciorba cateva minute inainte sa o servesti. Mananc-o cu o bucata de paine proaspata, poate chiar facuta in casa, si un ardei iute daca iti place gustul picant.
Trucuri – cum sa faci ciorba de tara cu un gust autentic
Cum obtii acel gust de ciorba ca la bunica? Simplu – calitatea carnii face diferenta. Pasarile de tara au o carne mult mai aromata si consistenta decat puii de crescatorie. De asemenea, legumele proaspete, de sezon, nu ar trebui sa iti lipseasca.
Un alt detaliu important este sa lasi ciorba sa fiarba la foc mic, fara graba. Pe langa asta, nu te grabi sa adaugi toate ingredientele deodata – ordinea chiar conteaza.
Intrebari frecvente
De ce e necesar sa folosesc carne de pasari de tara?
Ei bine, carnea de pasari de tara are o textura mai densa si un gust mai puternic, ceea ce face ciorba mai aromata si mai consistenta.
Ce fel de bors e cel mai bun pentru ciorba taraneasca?
Cel mai bun bors e cel facut in casa, daca ai posibilitatea sa-l faci sau sa-l cumperi de la piata.
Cat timp trebuie sa fierbe carnea de pasare de tara?
Poate dura mai mult sa fierbi gaina sau curcan de curte, chiar si pana la doua ore, daca e o gaina mai batrana. Nu te grabi, las-o la foc mic si vei vedea ca gustul final merita asteptarea.
De unde cumpar carne de pui de tara?
Poti comanda carne proaspata si crescuta natural direct de pe OgradaVerde.ro si sa te bucuri de o masa ca la bunica acasa!